среда, 18 апреля 2012 г.

Етлі екмек (турецька кухня)


Інгредієнти:
Для тіста:
1 стакан трохи теплої води
1/3 склянки рафінованої олії
1 чайна ложка сухих дріжджів для швидкого приготування тіста
1 чайна ложка солі
1 чайна ложка цукру
2,5 - 3 склянки борошна

Для начинки:
300 г пісної яловичини
1 цибулина
2 стиглих помідора
4 стручка солодкого зеленого перцю
сіль
чорний мелений перець
паприка
мелений кумін (зіра)
дрібно нарізану свіжий гострий червоний перець (за бажанням)

Спосіб приготування:
1. Для приготування тіста змішайте в підходящої мисці теплу воду, сухі дріжджі і цукор, додайте в суміш сіль і рослинне масло, добре розмішайте і поступово додайте борошно, добре вимішуючи тісто. Тісто має бути схоже по консистенції на тісто для піци.
2. Залиште тісто підходити в теплому місці хоча б на 5 хвилин. Тим часом приготуйте начинку.
3. Для приготування начинки пісну яловичину пропустіть через м'ясорубку, цибулю і помідори наріжте як можна дрібніше, а солодкий зелений перець наріжте дуже дрібними кубиками. Помістіть всі ці інгредієнти в кухонний процесор, додайте сіль і спеції і подрібніть гарненько в м'яку однорідну суміш.
4. Відріжте від тесту, що підійшов шматок розміром з яйце і розкачайте його качалкою в великий овал - так тонко, як тільки зможете. Коржик з тіста повинна бути дуже і дуже тонкої - в цьому секрет приготування цієї страви.
5. Намажте на розкачане тісто тонкий рівномірний шар приготованої м'ясної начинки - перший Етлі екмек підготовлений до випічки.
6. Таким же способом зробіть з залишився тесту і начинки інші коржі. Викладіть їх на злегка змащений олією лист і помістіть в попередньо дуже сильно розігріту духовку (близько 250 - 270 С).
7. Випікайте Етлі екмек до золотисто-коричневого кольору - коржі повинні бути хрусткими і повністю пропеченим.
8. Перед подачею на стіл розріжте коржі на шматки середнього розміру і подавайте Етлі екмек гарячими і з холодним айраном.Етлі екмек готов.Пріятного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий