Інгредієнти:
болгарський перець 10 шт.
свинина 200 г
яловичина 300 г
рис 80-100 г (відварити до напівготовності)
сіль, перець за смаком
часник 2 зубчики
томат 2 шт.
ріпчаста цибуля 1-2 шт.
морква 1 шт.
сметана 250 г
овочевий або м'ясний бульйон 2 л
зелень за смаком
Спосіб приготування:
М'ясо пропустити через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю і моркву дрібно нарізати і злегка обсмажити в рослинній олії до м'якості. Часник подрібнити. У мисці змішати м'ясо, обсмажені овочі, рис і часник. Все добре перемішати, посолити і поперчити за смаком.
З перців зрізати кришечку, очистити від насіння. Можна обдати окропом. Кожен перець нафарширувати м'ясної масою і укласти у велику каструлю.
Томати дрібно нарізати разом із зеленню і викласти поверх перців. У бульйоні розвести сметану і залити вміст каструлі. За бажанням можна додати лавровий лист і перець горошком. Закрити каструлю кришкою і поставити на плиту, довести до кипіння. Потім температуру зменшити і тушкувати до готовності близько години або більше, залежно від сорту перців.
Готові перці викласти на тарілку, залити соусом і подати до столу, злегка присипавши свіжою зеленню.
Комментариев нет:
Отправить комментарий