пятница, 20 апреля 2012 г.

Курча з фенхелем і травами



Інгредієнти:

9 столових ложок вершкового масла кімнатної температури
1 курча, бажано нежіринй
2 великі цибулини фенхеля
4 великих томата
4 зубчики часнику
16-20 добре помитих невеликих картоплин
кілька стебел кервеля
кілька стебел петрушки
кілька гілочок розмарину
кілька гілочок чебрецю
дрібна морська сіль і мелений чорний перець за смаком
1 великий лимон
2 зірочки бадьяна
1/2 склянці сухого білого вина
6 столових ложок оливкової олії

Спосіб приготування:

Розігріваємо духовку до 200 градусів.
Обробляємо птицю.
Розрізаємо цибулини фенхеля уздовж на чотири частини.
Розрізаємо томати навпіл.
Зубчики часнику розчавлює площиною ножа.
Рубаємо петрушку
викладаємо томати розрізом вгору на глибоке деко, зверху викладаємо фенхель і гілочки чебрецю і розмарину. Відправляємо в духовку на 20 -30 хвилин.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо з петрушкою і кервелем.
Розміщуємо шматки курки у велику миску, солимо перчимо. Натираємо вершковим маслом з травами, впевненими масажними рухами.
Дістаємо деко з овочами з духовки і викладаємо зверху шматки курки
Лимон розрізаємо впоперек навпіл і додаємо сік поверх всього дека.
Вичавлені половинки лимона закопуємо під шматками курки.
Зірочки бадьяна кришимо і розсипаємо поверх птиці.
Зверху викладаємо картоплю. Зверху поливаємо вином та оливковою олією.
Готуємо в розігрітій духовці 30-45 хвилин. Через половину часу деко потрібно дістати і перевернути вміст.

Комментариев нет:

Отправить комментарий