Інгредієнти:
Борошно - 220гр
Цукор - 170гр
Вершкове масло - 130гр
Яйце - 2шт
Черешня - 500гр
Сіль - 0,5 ч.л.
Сода - 1/3 ч.л.
Оцет - 1,5 ч.л.
Цукрова пудра - 1 ст.л.
Спосіб приготування:
Візьміть черешню, промийте і видаліть з ягід кісточки. Яйця розбиваємо і віддаляємо жовтки від білків. Білки треба відставити убік - в холодильник, а жовтки розтерти з цукром. Сахара потрібно взяти 2/3 від загального вказаної кількості (близько 120г).
До жовтків тепер додаємо вершкове масло (його потрібно розтопити і трохи охолодити). Сіль і соду, погашену оцтом, підмішуємо сюди ж.
Тепер черга борошна. Висипаємо її і замішуємо тісто.
Консистенція тіста повинна вийти дуже м'якою, але при цьому форма повинна триматися.
Відокремлюємо від тесту шматок рівний 1/5 його частки, загортаємо його в фольгу або плівку і кладемо в холодильник. З цієї частини ми потім зробимо посипання.
Залишилося тісто викладаємо у форму рівним шаром і створюємо бортики, рівні 3 сантиметрам.
Тепер ягоди розрізаємо на половинки, посипаємо їх небагато борошном.
Розкладаємо черешню на поверхню тіста.
З холодильника виймаємо білки, додаємо в них залишки цукру і збиваємо міксером, щоб вийшла міцна піна.
Тепер цю піну рівномірно викладаємо поверх ягід.
Комок тесту, який лежав у холодильнику, виймаємо, натираємо на крупній тертці, висипаємо зверху білка у форму.
Духовку розігріваємо до 180 градусів, ставимо в неї нашу форму з пирогом на 25 хвилин. Верх повинен за цей час підрум'янитися. Після цього пиріг виймаємо з духовки, остуджують і звільняємо від форми.
Можна подавати ласощі до чаю.
Але, на мій погляд, воно набагато смачніше, якщо понудьгувати одну ніч у холодильнику!
Приємного апетиту!
Комментариев нет:
Отправить комментарий