понедельник, 9 апреля 2012 г.

Бозбаш


Бозбаш - знаменитий кавказький суп з баранини. Рецепт бозбаш має безліч варіантів, незмінними залишаються баранина, каштани або картопля, овочі можуть змінюватись в залежності від сезону і регіону приготування. Цей рецепт бозбаш взято з вірменської кухні.
Iнгредієнти:
грудинка бараняча-500г
картопля-5шт.
лук-2шт.
борошно-0.5 ст. ложки
помідори-4 шт.


масло топлене-2ст. ложки
зливу-за смаком
або алича-за смаком
кінза-за смаком
базилік-за смаком
сіль-за смаком
перець-за смаком

Спосіб приготування:

Баранину промити, нарізати невеликими шматочками, залити холодною водою і варити на слабкому вогні до напівготовності, періодично знімаючипіну.

У каструлі розтопити масло, викласти баранину, додати нашаткований лук, борошно, перемішати, злегка обсмажити, додати помідори або томатнупасту і смажити до готовності м'яса. Влити проціджений гарячий бульйон, покласти картоплю, нарізану кубиками, сливи (або аличу), зелень,посолити, поперчити і варити бозбаш до готовності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий