четверг, 19 апреля 2012 г.

Салат з креветок з огірками та помідорами


Інгредієнти:
креветки королівські (очищені) - 500 грамів;
огірки (порізані на часточки) - 4 штуки;
помідори (порізані на часточки) - 4 штуки;
квасоля зелена - 350 грамів;
бринза - 100 грамів;
лимон - 1 штука;
орегано (нарізаний) - на смак;
гірчиця солодка - 1 столова ложка;
цибуля зелена - на смак;
сіль і чорний перець - за смаком.

Спосіб приготування:

Промийте та відваріть протягом 2 хвилин в злегка підсоленій воді креветки. Викладіть їх на друшляк і промийте холодною водою. Відкиньте і викладіть креветки у велику салатницю.
Налийте в сковороду воду (близько 2 сантиметрів) і доведіть до кипіння.
У сковороду покладіть зелену квасолю і 2 чайні ложки кухонної солі. Варіть протягом 5 хвилин. Потім квасоля відкиньте на друшляк і промийте холодною водою, після чого знову відкиньте.
Огірки, помідори і квасоля викладіть в салатницю.

Приготуйте для салату наступний соус:
З'єднайте в невеликій мисці оливкова олія, цедру, майоран, зелений лук, перець, гірчицю, 3 чайні ложки соку лимона і 3/4 чайної ложки солі.
Ретельно все перемішайте.
Змішайте огірки, помідори, і креветки з подрібненою бринзою і соусом.салат

Комментариев нет:

Отправить комментарий