воскресенье, 2 июня 2013 г.

М'ясо по-узбецьки


Для цього рецепта вам знадобиться казан або досить об'ємний котел з дуже щільно і герметично прилягає кришкою. Це важлива умова - значна частина процесу приготування полягатиме в пропарюванні. Отже, рецепт м'яса по-узбецьки:

1. Чистимо картоплю. Бульби середнього розміру різати не треба, ну а дюже великі можна «распополаміть».

2. Гарненько розігріваємо олію і опускаємо в нього нарізану великими шматками (грам 100 як мінімум) баранину. Не гаючись перемішуємо і чекаємо поки м'ясо злегка прихопити. Як тільки це сталося - зменшуємо вогонь до середнього рівня і накриваємо казан кришкою.
3. Протягом тих 10 хвилин, що м'ясо буде смажитися, ріжемо цибулю і моркву - великими кільцями і товстими брусками відповідно. У процесі різання 1-2 рази відкриваємо казан і перемішуємо м'ясо. Потім - знову накриваємо кришкою.
4. Закидаємо в казан цибулю і моркву. Через кілька хвилин, коли цибуля разомлеет і пустить сік, опустимо в казан лавровий лист, перець, часник (не очищаючи часточки, як в плов) і помідори, теж нарізані замашними шматками.
5. Через кілька хвилин додаємо сіль, зіру (вона ж кумін), чорний перець і картоплю.
6. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і вирушаємо займатися іншими справами - протягом півтора годин наша присутність на кухні не знадобиться. Головна проблема - не залізти на стінку від дурманного запаху, який буде наполегливо просочуватися в усі кімнати.
Готове м'ясо по-узбецьки - це найніжніша, майже розварна баранина і розсипчастий картопля в густому овочевому соусі. Посипте його дрібно посіченої зеленню кінзи і їжте швидше, поки не охололо. Тепер ви знаєте, як приготувати м'ясо по-узбецьки. Приємного апетиту і удачі в приготуванні цього непростого, але смачної страви! ;)


Інгредієнти:
Баранина - 2 Кілограма
Олія - ​​1 Стакан (не дивуйтеся - узбецькі страви взагалі жирні, а для цього таку кількість масла просто необхідно)
Цибуля ріпчаста - 0,5 Кілограма
Морква - 0,7 Кілограма
Картопля - 1 Кілограм
Часник - 5 Штук (5 головок часнику ;))
Помідори - 2-3 Штук
Гострий перець (стручок) - 1 Штука
Лавровий лист - 2-3 Штук
Сіль - 1 Ст. ложка
Чорний перець мелений - За смаком
Зіра - За смаком
Зелень кінзи - За смаком

Комментариев нет:

Отправить комментарий