воскресенье, 8 апреля 2012 г.

Рататуй




Час приготування: 40-45 хвилин
Інгредієнти:
перець - 2 шт.,
помідор - 5-6 шт.,
кабачки - 2 шт.,
баклажан - 2 шт.,
томатна паста - 3 ст.л.,
рослинне масло - 2 ст.л.,
сіль, базилік, чебрець, майоран

Рататуй - цей рецепт простий у приготуванні, а вживати його можна як самостійну страву, і як гарнір до гарячого блюда.

Спосіб приготування:
1. Спочатку необхідно зробити лечо для рататуя. Помідори і перець помити, перець звільнити від насіння. Два помідора і весь перець нарізати невеликими шматочками, посолити.
2. На розігріту сковорідку налити рослинне масло, почекати, поки воно нагріється, викласти в нього перець і помідори, злегка обсмажити протягом 2-3 хвилин, додати 3 ст.л. води і 3 ст.л. томатної пасти, посолити, можна додати аджики або гострого перцю. Перемішати і гасити при закритій кришці 7-10 хвилин.
3. Поки гаситься лечо, необхідно підготувати овочі для рататуя. Баклажани, кабачки і помідори вимити. Кабачки очистити від шкірки (шкірку можна залишити, якщо кабачки молоді), баклажани очищати не потрібно. Всі овочі нарізати кружечками завтовшки не більше 3-5 мм, ніж для нарізки обов'язково повинен бути гострим.
4. У форму для запікання викласти готове лечо, розподілити його по дну рівним шаром. А потім викладати нарізані кружечками овочі рівними рядами, чергуючи кабачки, баклажани й помідори, як показано на фотографії. Коли всі овочі укладені у форму, потрібно посолити їх і посипати невеликою кількістю сушених приправ: базиліком, майораном і чебрецем, це додає страві приємний смак і запах. Рататуй необхідно закрити харчової фольгою, щільно підігнувши її під краї форми. Запікати протягом 15-20 хвилин у духовці при температурі 150-180 градусів.

Порада: для рататуя можна взяти не тільки білі кабачки, але і цукіні, для різноманітності. При подачі на тарілку викласти спочатку трохи лечо, а потім сам рататуй.

Комментариев нет:

Отправить комментарий