понедельник, 9 апреля 2012 г.

Запечена бараняча лопатка з м'ятою


Інгредієнти:


 1 бараняча лопатка / нога (від 1,2 кг)
 2-3 цибулини
 пучок свіжої м'яти
 кілька гілочок свіжого розмарину
 стакан витриманого червоного вина
 сіль, перець
 оливкова олія

Спосіб приготування:

1. М'яту дрібно порубати і залити склянкою вина на пару годин.

2. Розігріти духовку до середньої температури, приблизно 170-180 С. М'ясо натерти сіллю і перцем. Лук очистити і нарізати крупно кільцями.

3. У посуд придатну для запікання (краще керамічну, глиняну) викласти кільця цибулі. На нього покласти лопатку. Щедро скропити оливковою олією і покласти зверху гілочки розмарину. Поставити запікатися при середній температурі. Час від часу перевертати і поливати соком, що утворився.Додати трохи води якщо необхідно.

4. Коли м'ясо буде готове (2-2,5 год), вийняти тільки м'ясо з ємності в якій запікалося. Деглазіровать сік, що залишився з цибулею (походить від французького deglacer, тобто влити рідину (в даному випадку вино) на сковорідку (в каструлю і т.д.), де смажилося м'ясо і утворилося щось коричневої скоринки або нальоту. Цю коричневу штуку треба пошкребти дерев'яної ложкою або лопаточкою, щоб вона розчинилася в рідині.) вином з м'ятою. Соус злегка уварити і процідити.

5. Викласти на тарілки порційні шматки баранини і полити соусом. В моєму випадку я подавала з запеченою картоплею.

Комментариев нет:

Отправить комментарий