Інгредієнти:
1 бараняча лопатка / нога (від 1,2 кг)
2-3 цибулини
пучок свіжої м'яти
кілька гілочок свіжого розмарину
стакан витриманого червоного вина
сіль, перець
оливкова олія
Спосіб приготування:
1. М'яту дрібно порубати і залити склянкою вина на пару годин.
2. Розігріти духовку до середньої температури, приблизно 170-180 С. М'ясо натерти сіллю і перцем. Лук очистити і нарізати крупно кільцями.
3. У посуд придатну для запікання (краще керамічну, глиняну) викласти кільця цибулі. На нього покласти лопатку. Щедро скропити оливковою олією і покласти зверху гілочки розмарину. Поставити запікатися при середній температурі. Час від часу перевертати і поливати соком, що утворився.Додати трохи води якщо необхідно.
4. Коли м'ясо буде готове (2-2,5 год), вийняти тільки м'ясо з ємності в якій запікалося. Деглазіровать сік, що залишився з цибулею (походить від французького deglacer, тобто влити рідину (в даному випадку вино) на сковорідку (в каструлю і т.д.), де смажилося м'ясо і утворилося щось коричневої скоринки або нальоту. Цю коричневу штуку треба пошкребти дерев'яної ложкою або лопаточкою, щоб вона розчинилася в рідині.) вином з м'ятою. Соус злегка уварити і процідити.
5. Викласти на тарілки порційні шматки баранини і полити соусом. В моєму випадку я подавала з запеченою картоплею.
Комментариев нет:
Отправить комментарий