среда, 11 апреля 2012 г.

Ачма



Інгредієнти:
масло вершкове (розтоплене) - 400 г
вода - 200 мл
яйця курячі - 5 шт.
сир (сулугуні) - 1 кг
сметана - 200 г
сіль - (за смаком)
борошно - 1 кг

Спосіб приготування:

Яйця збити, додати воду, просіяне борошно і сіль. Вимісити тісто. Розділити його на 8 частин, зробивши одну частину трохи більше за інших.

Сформувати з кожної частини тесту кульку. Залишити на 10 хв. для вистоювання. Потім з силою відбити кульки тіста об стіл. Дуже тонко розкачати їх у великі кола. Пласт більшого розміру викласти на промаслений пергамент, змастити частиною розтопленого масла.

Решта пласти опускати по черзі в киплячу воду на 10-15 сек.. Потім відразу ж в миску з холодною водою і розкладати на паперовому рушнику.

Сир натерти на тертці, змішати зі сметаною і з половиною залишився масла. На пласт сирого тіста покласти стопкою 4 відварених пласта, кожен рясно змащуючи маслом. Зверху викласти половину сирної начинки.

Покласти ще 3 пласта тіста, теж промазуючи їх маслом. Розкласти залишилася начинку.

Загнути краю сирого тіста наверх. Розігріти духовку до 200 ° С. Накрити ачму останнім пластом. Зверху покласти лист фольги. Випікати в духовці 15 хв., Потім зменшити температуру до 180 ° С, зняти фольгу і пекти ще 10 хв. Подавати гарячою.

Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий