Інгредієнти:
Курка / стегенця - 1,2 кг
Помідори великі - 3шт
Цибуля ріпчаста великий - 3шт
Базилік - 1 пучок
Петрушка / кінза - 1 пучок
Хмелі-сунелі - 1 ч.л.
Червоний гострий перчик - 1шт
Часник - 3-4 зубчики
Вершкове масло - 1 ст.л.
Спосіб приготування:
Курку необхідно спочатку обробити на невеликі шматки, приблизно однакові за розміром, потім помити, а потім обтерти паперовим рушником.Беремо суху сковороду, кладемо в неї курку і обсмажуємо. Постійно перевертаємо, очікуємо появи рум'яної скоринки. Це займе десь 15 хвилин.Потім вогонь потрібно зменшити.
Беремо помідори, ріжемо хрест-навхрест і обшпарюємо окропом. Потім опускаємо в каструлю з холодною водою. Вуаля - шкурка з легкістю від'єднується від помідорів. Знімаємо всю шкірку.
Витягуємо помідори і нарізаємо кубиками. Додаємо їх на сковороду до курки. Все тушкуємо 15 хвилин.
Нарізаємо півкільцями цибулю.
Беремо ще одну сковороду, наливаємо в неї вершкове масло й обсмажуємо там цибулю до отримання золотистої скоринки.
Закидаємо цибулю до основної сковороді з куркою і тушкуємо ще 30 хвилин.
Беремо часник, очищаємо його, дрібно рубаємо і додаємо в сковороду з куркою. У цю ж компанію додаємо гострий перчик, сіль за смаком, зелень і спеції (хто як любить). Всі помішуємо і тушкуємо ще 7 хвилин.
Таке блюдо можна подавати з рисом, воно також шикарно поєднується з картопляним пюре. Завдяки великій кількості залишився на сковороді соусу страва не вийде сухим. Навпаки - дуже соковите м'ясо. Приємного апетиту!
Комментариев нет:
Отправить комментарий