суббота, 14 апреля 2012 г.

Чахохбілі з курки


Інгредієнти:

Курка / стегенця - 1,2 кг
Помідори великі - 3шт
Цибуля ріпчаста великий - 3шт
Базилік - 1 пучок
Петрушка / кінза - 1 пучок
Хмелі-сунелі - 1 ч.л.
Червоний гострий перчик - 1шт
Часник - 3-4 зубчики
Вершкове масло - 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Курку необхідно спочатку обробити на невеликі шматки, приблизно однакові за розміром, потім помити, а потім обтерти паперовим рушником.Беремо суху сковороду, кладемо в неї курку і обсмажуємо. Постійно перевертаємо, очікуємо появи рум'яної скоринки. Це займе десь 15 хвилин.Потім вогонь потрібно зменшити.

Беремо помідори, ріжемо хрест-навхрест і обшпарюємо окропом. Потім опускаємо в каструлю з холодною водою. Вуаля - шкурка з легкістю від'єднується від помідорів. Знімаємо всю шкірку.

Витягуємо помідори і нарізаємо кубиками. Додаємо їх на сковороду до курки. Все тушкуємо 15 хвилин.

Нарізаємо півкільцями цибулю.

Беремо ще одну сковороду, наливаємо в неї вершкове масло й обсмажуємо там цибулю до отримання золотистої скоринки.

Закидаємо цибулю до основної сковороді з куркою і тушкуємо ще 30 хвилин.

Беремо часник, очищаємо його, дрібно рубаємо і додаємо в сковороду з куркою. У цю ж компанію додаємо гострий перчик, сіль за смаком, зелень і спеції (хто як любить). Всі помішуємо і тушкуємо ще 7 хвилин.

Таке блюдо можна подавати з рисом, воно також шикарно поєднується з картопляним пюре. Завдяки великій кількості залишився на сковороді соусу страва не вийде сухим. Навпаки - дуже соковите м'ясо. Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий