четверг, 19 апреля 2012 г.

Торт "Медовик"



Інгредієнти:

Для тіста потрібно:
Кефір - 0.5 літра. (Рекомендуємо одновідсотковий)
Цукор - 1,5-2 склянки, залежно від використовуваного крему і бажаного
рівня солодощі
2 яйця
2 склянки борошна
Сода - 0.5 чайної ложки
~ 3 ст.л. меду

Спосіб приготування:

1. Змішаємо муку, цукор і яйця, заливаємо кефіром. Додаємо мед, перемішуємо, додамо соду, знову перемішати. Тісто готове. Виливаємо в змащену маслом форму трохи тіста (формою була звичайна чавунна сковорідка Ф 22 см). Для однакового розміру коржів використовували ополоник, Виходило 2 1/3 ополоники на один корж.

2. Відправляємо в духовку 190С. Загалом, як завжди - орієнтуйтеся на готовність. Корж повинен зарум'янитися, і верх повинен перестати бути липким. У мене вийшло 6 коржів. Не складайте готові коржі один на одного, можуть злипнутися. Крем можна використовувати будь-який - заварний, сметанний і пр.
У мене сметанний крем.

3. Коржі промазати кремом, боки торта теж не забути. Оформити торт за бажанням. Відправити в холодильник просочуватися. Чим довше простоїть, тим краще просочиться. У мене торт стояв у холодильнику ніч.
Виходить такий простенький домашній тортик.

Комментариев нет:

Отправить комментарий