суббота, 28 апреля 2012 г.

Торт "Тірамісу"


Інгредієнти:

(Стакан - 237 мл)

Для бісквіта:

4 яйця
2/3 ст. цукру
2/3 ст. борошна
1/3 ст. крохмалю
1 ч.л. ванільного екстракту
2 ст.л. цукрової пудри

Для мусу:

500 г маскарпоне
1 ст. вершків
1 ст. міцної кави
4 жовтки
1/3 ст. цукру
1 ст.л. Марсали (або мигдального, кавового лікеру)
тертий шоколад або какао

Спосіб приготування:

1) Розігріти духовку до 160 ° С. Застелити форму (діаметром 15-16 см) папером для випічки.
2) Відокремити білки від жовтків. Білки збити до утворення піни. Додати поступово 1/3 ст. цукру, продовжуючи збивати до м'яких піків.
3) Жовтки збити з цукром, що залишився в окремому посуді, поки маса не загусне. Додати ванільний екстракт.
4) Просіяти борошно і крохмаль і всипати в жовтки, акуратно перемішуючи.
5) 1/3 частину збитих білків з'єднати з жовткова масою і перемішати круговими рухами знизу вгору. Додати інші білки.
6) З половини тесту, за допомогою кондитерського мішка, видавити на деко полосочки, ледве стосуються один одного. Присипати цукровою пудрою і випікати 15-20 хвилин до появи золотистої скоринки.
7) Останнє тісто викласти в підготовлену форму і випікати близько 30 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Бісквіт і "пальчики" повністю остудити.
8) Для мусу збити на гарячій водяній лазні жовтки з цукром і 1/4 ст. кави, поки маса не загусне, близько 10 хвилин (таким чином, жовтки проходять необхідну термічну обробку). Стежити, щоб вода в каструлі не кипіла, інакше жовтки просто зваряться. Злегка остудити.
9) Збити маскарпоне і ввести в нього в два прийоми жовткову масу. Окремо збити вершки. Також в два прийоми додати їх у крем.
10) Збірка торта: змішати залишився кави з вином або лікером. Просочити цією сумішшю остиглий, розрізаний на два коржі, бісквіт. В рознімної формі (діаметром 20 см) викласти по колу "пальчики". Помістити один корж на дно форми. Викласти половину крему і зверху присипати тертим шоколадом або какао. Накрити другим коржем, викласти крем, що залишився і зверху знову присипати тертим шоколадом або какао. Дати просочитися протягом, як мінімум, 6:00. Прикрасити торт за смаком.Торт "Тірамісу" готов!

* Можна використовувати готове покупне печиво "Savoiardi". В цьому випадку необхідно буде спекти тільки бісквіт, взявши для нього лише половину зазначених вище інгредієнтів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий