суббота, 14 апреля 2012 г.

Паска медова


Iнгредієнти:


Для тіста:
борошно - 3 кг
яйця - 16 шт.
молоко - 5,5 стаканів
свіжі дріжджі - 100 г
розтоплене вершкове масло - 1,5 склянки
цукор - 4 склянки
родзинки - 2 склянки
мед - 1 ст. л.
щіпка солі

Для глазурі:
білки 4 яєць
цукор - 1,5 склянки
кондитерська посипання

Спосіб приготування:
Для опари змішати 1 яйце, мед і трохи борошна. Перемішати, додати 2 склянки гарячого молока і добре розтерти. Через 10-15 хв. додати 2 склянкихолодного молока і розмішати. Усе з'єднати, перемішати і дати підійти.

Розтопити вершкове масло, жовтки розтерти з 4 склянками цукру. Білки збити в міцну піну з дрібкою солі. З'єднати масло, білки, жовтки і родзинки, перемішати. Додати опару, 3/4 просіяного борошна і знову перемішати. Добре вимісити.

Накрити і поставити в тепло на 1:00. Потім додати решту борошна, розмішати і дати підійти ще раз.

Тісто викласти у змащені маслом форми на 1/3 об'єму і дати підняти протягом 30 хв.

Випікати протягом 40-60 хв. при 180 градусах. У перші 30 хв. духовку не відкривати.

Білки збити з цукром в пишну піну і змастити паски зверху. Прикрасити кондитерською посипкою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий