понедельник, 9 апреля 2012 г.

Запечені баклажани з фаршем


Iнгредієнти:
4 баклажана
500 г м'ясного фаршу
100 г сиру
2 цибулини
4 зубки часнику
4 помідори
рослинне масло
сіль
чорний мелений перець

Спосіб приготування:
Нарізаємо баклажани уздовж пластинками, солимо і залишаємо на 10 мін.Снімаем з помідорів шкірку (для цього їх потрібно занурити на кількасекунд в холодну воду, потім обшпарити окропом), і нарізаємо невеликими кубікамі.На сковороді розігріваємо 3 ст.л. рослинного масла, обсмажуємоподрібнені цибулю і часник близько 4 хв.
Додаємо фарш і готуємо так близько 5 хв на сильному вогні.
Потім зменшуємо вогонь, солимо, перчимо і додаємо помідори.
Тушкуємо без кришки близько 10 мін.Тем часом промиваємо баклажани і обсмажуємо їх у сковороді на рослинному маслі по 2 хв з кожноїсторони.Смазиваем форму для запікання маслом, кладемо на дно третину обсмажених баклажанів, на них кладемо половину фаршу, потім другий шар баклажанів і  фарш.
Накриваємо залишилися баклажанами, посипаємо натертим сиром, ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо близько 35 хв.
Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий