пятница, 13 апреля 2012 г.

Великодній чізкейк



Інгредієнти:

бісквітне печиво 250 г
масло вершкове 125 г
м'який вершковий сир 750 г
терта лимонна цедра 1 ч. л.
цукор 1 стакан
яйце 3 шт.
вершки жирністю 35% 180 мл
сік лимонний 2 ст. л.
світлий родзинки без кісточок 100 г
різнокольорові цукати 100 г
Для крему:
вершки жирністю 35% 1 стакан
цукор 2 ст. л.
сік лимонний 1 ч. л.

Спосіб приготування:
Родзинки промити і помістити в миску разом з цукатами. Залити гарячою водою і залишити на 15 хв.
Печиво подрібнити у блендері разом з вершковим маслом в однорідну масу. Вирізати з пергаменту коло такого ж діаметру, як використовувана роз'ємна форма для випічки (24-26 см), і стрічку шириною на 5-7 см більше висоти та довжиною трохи більше, ніж окружність форми. Простелити пергаментом дно і боки форми. Викласти бісквітну масу на дно і боки, притиснути руками і поставити в холодильник на 30 хв.
Приготувати начинку. Змішати вершковий сир з лимонною цедрою і цукром.
Збиваючи масу міксером, вбити по одному яйцю.
Ізюм та цукати відкинути на друшляк, потім обсушити паперовим рушником. Додати в начинку родзинки, цукати, вершки і лимонний сік, перемішати.
Вилити масу в форму і поставити в розігріту до 180 ° C духовку на 1 ч. 15 мин. Вийняти з духовки і дати охолонути протягом 15 хв. Приготувати крем.У мисці збити вершки з цукром і лимонним соком. Викласти крем на підставу чізкейку і повернути в духовку ще на 20 хв. Духовку вимкнути, відкрити дверцята і залишити чізкейк всередині до повного охолодження. Потім поставити в холодильник мінімум на 3 ч.

Комментариев нет:

Отправить комментарий