суббота, 7 апреля 2012 г.

Баклажановий салат



Інгредієнти:

Баклажани - 1 кг
Болгарський перець (будь-якого кольору) - 1 великий
Часник - одна головка (6-7 зубчиків)
2-3 невеликих помідора
Кінза - пучок
Петрушка - пучок
Гострий зелений перець - за смаком
Сіль
Чайна ложка салатного оцту
Рослинна олія для смаження.


Спосіб приготування:

1. Баклажани помити й очистити від шкірки, але не повністю, а смужками:
Нарізати баклажани на кружечки завтовшки в сантиметр. У міру нарізування, складати гуртки в миску і пересипати кожен шар крупною сіллю. Через годину - півтори промити баклажани в холодній воді (вони випустять коричневий сік, а з ним - гіркота), трохи віджати руками і викласти в друшляк.
2. Нагріти товстостінну сковорідку на вогні нижче середнього, налити туди рослинне масло, і, коли воно теж нагріється, обережно викласти туди нарізані баклажани.
Важливо: баклажани для цього салату слід смажити на повільному вогні, практично, вони повинні як би гаситися, а не смажитися. Намагайтеся, щоб вони не горіли і не підсихали, а залишалися м'якими і соковитими. Щоб уникнути моментального прожарювання, я починаю смажити баклажани, не чекаючи сильного раскаліванія рослинного масла. Можна також накрити баклажани кришкою, але кришка покривається зсередини потом, і при знятті викликає фонтан бризок. Тому я вважаю за краще користуватися спеціальною сіткою, що захищає від бризок - так і чистіше, і зручніше (сіткою легше маніпулювати).
3. Приготувати заправку: нарізати дрібно зелень, гострий перець і часник (можете просто продавити його через чеснокодавку). Болгарський перець нарізати тонкими півкільцями. Все змішати і заправити оцтом.
4. Укласти смажені баклажани шарами в емальований посуд, пересипаючи кожен шар сіллю і заправкою
5. Додати нарізані скибочки помідор і акуратно перемішати салат. Баклажановий салат готовий.
Порада: для більш святкового варіанту цієї страви я змішую в мисці тільки баклажани, оцет і зелень, а перці і помідори використовую в якості декору.
Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий