воскресенье, 8 апреля 2012 г.

Брик



Брик - туніський аналог чебурека, який їдять прямо руками. Усередині кожного брика - м'ясна, рибна, овочева або горіхова начинка і яйце некруте.З'їсти це блюдо акуратно - ціле мистецтво (але спробувати варто!). До речі кажучи, в Тунісі кожен чоловік перед весіллям проходить у будинку нареченої традиційне «випробування Бриком»: перемазати витік яєчним жовтком значить зганьбитися на всю округу.


Інгредієнти (на 4 пиріжка):
упаковка листкового тіста - 450 г
молода баранина - 250 г
тертий сир «пармезан» - 2 ст. л.
яйце - 4шт.
цибуля ріпчаста - 2 шт.
кинза і розмарин - по 2 гілочки
оливкова олія - 6 ст. л.
вершкове масло - 3 ст. л.
перець чорний - за смаком
сіль.

Спосіб приготування:

М'ясо молодого баранчика дрібно рубаємо і дрібно нарізаємо лук і зелень. Обсмажуємо цибулю на вершковому маслі 2-3 хвилини. Після додаємо баранину і смажимо 7-8 хвилин, помішуючи фарш, поки він не стане розсипчастим. Знімаємо фарш з вогню, додаємо сіль і перець, потім домішуємо зелень і дрібно натертий сир. Тісто потрібно тонко розкачати і порізати так, щоб вийшло 4 квадратика розміром 15х15 см; змащуємо пласти оливковою олією з обох сторін, складаємо по діагоналі навпіл і знову розгортаємо їх. Потім начинку укладаємо гіркою на половину кожного квадрата, робимо там поглиблення і вбиваємо 1 яйце в кожен брик. Накриваємо начинку другою половиною і защепляем краю. Тепер потрібно підрум'янити пиріжки по 5 хв. з кожного боку. Подавати кулінарний витвір, бажано прикрасивши дольками лайма.

Комментариев нет:

Отправить комментарий