воскресенье, 8 апреля 2012 г.

Баклажани Парміджано



Інгредієнти:
80 гр Баклажани
80 гр Помідори
50 гр Сир Моцарелла
30 гр Сир Пармезан
30 мл Масло рослинне
2 гр Базилік
Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:
Баклажани і помідори ретельно промити і просушити. Потім овочі нарізати кружками товщиною 0,7 см.
Гуртки з помідорів і баклажанів обсмажити на рослинному маслі в сковороді, з обох сторін, до появи рум'яної скоринки. Потім овочі викласти на паперовий рушник і дати стекти зайвому маслу.
В керамічну миску для запікання або невелику чисту сковороду (не тефлон) викласти по колу чергуючи помідори і баклажани так, щоб овочі трохи накладалися один на одного. Таким чином застелити все дно миски або сковороди. Зверху овочі посолити і поперчити за смаком.
Зверху на овочі, в центр миски або сковороди, викласти томатний соус. Як приготувати томатний соус, він же соус для піци, дізнайтеся з рецепта іншого блюда.
Зверху на соус і овочі посипати тертий сир Пармезан.
Запікати в духовці при температурі 180 градусів, до появи коричнево-золотистої скоринки у сиру.
Подавати блюдо в цій же мисці або сковороді. Обов'язково звернути увагу, що посуд дуже гаряча. Прикрасити невеликим суцвіттям свіжого зеленого базиліка, попередньо добре промитого і висушеного

Комментариев нет:

Отправить комментарий