вторник, 15 мая 2012 г.

Запечений судак під овочами і сиром



Інгредієнти:
2 кг філе судака
3 шт солодкого перцю (краще червоний)
2 шт ріпчастої цибулі
60 мл соняшникової олії
500 мл вершків 20-22%
40 г сметани
1/2 банки маслин без кісточок
250 г сиру твердих сортів (Пармезан, Грюйер, Грана Падано, Пекоріно Романо)
1/4 ч.л. сушеного кропу, можна і інших травнебольшой пучок свіжої зеленісоль і мелений перець за смаком

Спосіб приготування:


Цибулю нарізати півкільцями, перець нарізати довгастими смужками. Обсмажити овочі на рослинному маслі, в кінці додати маслини. Овочів можна додати більше, блюдо від цього тільки буде смачним.Рибу нарізати порційними шматочками, посолити, поперчити і викласти на деко. Духовку розігріти до 180 градусов.Приготовити соус: змішати вершки, сметану, сіль і спеції (спеції можна використовувати будь-які на свій смак, які підходять до риби). Трохи взбіть.Рибу засипати обсмаженою цибулею і перцем з маслинами, і зверху залити соусом. Поставити блюдо в попередньо розігріту духовку і запікати 30 хв. Після чого дістати посипати тертим сиром і запікати ще 15 хв. Подавати посипавши рубаною свіжою зеленню. Запечений судак під овочами і сиром готовий. Приємного апетиту!
До речі: Рибу для цієї страви краще використовувати свіжу, а не заморожену.

Комментариев нет:

Отправить комментарий