воскресенье, 6 мая 2012 г.

Рибні котлетки з гарніром



Інгредієнти:
Для фаршу:
Риба морожена - 1,5 кг
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Рис - 0,5 склянки
Кріп і кінза - за смаком
Сіль
Рослинна олія для смаження
Часник - 2 зубчики
Печериці - 200 гр
Для соусу:
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Морква середня - 2 шт.
Томат паста - 3 ст. ложки

Спосіб приготування:
М'якоть риби відокремити від кісток. Пропустити через м'ясорубку.
Туди ж перекрутити зелень. Часник видавити через Давилка.
Рис промити і зварити в підсоленій воді до готовності.
Цибулю порізати на кубики і обсмажити до золотистого кольору.
Готові продукти додати до фаршу. Посолити і добре перемішати до однорідної масси.Поставіть в холодильник на кілька хвилин.
Для начинки гриби почистити від шкірки, порізати дрібно і обсмажити в невеликій кількості рослинного масла. Посолити. Начинку використовувати не всю, 4-у частину залишити для соусу.
Тепер приступаємо до котлет.
Мокрими руками, звичним нам способом, формуємо з фаршу коржики. На неї кладемо смажені шампіньончікі.
І зверху закриваємо фаршем.
Формуємо котлетку, обвалюють її в панірувальних сухарях з усіх сторін.
І відправляємо смажитися на сковорідку. Смажимо з двох боків тільки для освіти ніжної скоринки.
Потім котлети укладаємо у форму для запікання, поливаючи їх томатно-морквяним соусом.
Для соусу треба порізати цибулю півкільцями і ще раз на четвертинки.
Посмажити на рослинному маслі. Потім моркву натерти на крупній тертці і додати до цибулі. Туди ж відправити і залишену частину смажених грибів.
Томат пасту розвести в кип'яченій воді (або використовувати томати у власному соку). Додати до овочів. Посолити і приправити хмелі-сунелі.Довести соус до готовності на слабкому вогні. Залити ним котлети і відправити в духовку на 15-20 хвилин. Рибні котлетки з гарніром готові.

Комментариев нет:

Отправить комментарий