пятница, 4 мая 2012 г.

Чебуреки з картоплею і сиром


Інгредієнти:
Для тіста
300 г кефіру
2 ст.л. сметани
100 г слив. масла або маргарину (розтопити)
2 яйця
1/2 ч.л. солі
800-900 г борошна

Начинка
Близько 1 кг картоплі
шматочок слив. масла
100-150 г твердого сиру
пучок кропу
сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

Для тіста. Розтопити вершкове масло. Змішати всі інгредієнти (крім борошна), добре перемішати, поступово додати просіяне борошно (борошна додавати стільки, щоб вийшло туге тісто) і дуже ретельно вимішати. Після замісу дати тесту відпочити мінімум півгодини, накривши рушником.
З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 1 кг 200-400г тесту.

Для начинки. Очищену картоплю відварити в невеликій кількості води, злити воду, обсушити, розім'яти і в гарячий всипати натертий на дрібній тертці сир, дрібно нарізаний кріп. Посолити, поперчити. Додати шматочок вершкового масла.

Тісто ділимо на рівні шматочки приблизно по 40-50г (найзручніше скористатися вагами). Якщо ваг немає, то шматочки тіста виходять розміром з мандарин. Так само чинимо з начинкою.
Ми приготували рівну кількість тіста і начинки (виходить приблизно по 25 штук).

Кожен шматочок тесту розгортаємо в коржик розміром 10-15 см. На край коржі кладемо начинку, складаємо навпіл, притискаємо пальцями і придавлюємо виделкою.
Обсмажуємо з двох сторін на дуже гарячому рослинному маслі.
Готові чебуреки з картоплею і сиром викладаємо на серветку, щоб вбралося зайве масло.

Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий