пятница, 4 мая 2012 г.

Мутакі (Азербайджан)


Час приготування: 1:00 40 хв.

Інгредієнти:
2-3 склянки пшеничного борошна,
200 г вершкового масла,
3 яйця,
сіль,
10 г сухих дріжджів,
 400 г волоських горіхів,
1,5 склянки цукрового піску,
1 ст. л. маргарину,
2-3 ст. л. цукрової пудри.

Спосіб приготування:

Борошно просіяти в миску, додати в неї розм'якшене вершкове масло, розтерти до дрібної крихти. 2 яйця розбити, відокремити білки від жовтків. Додати в борошно з маслом сіль, жовтки і дріжджі, замісити тісто і залишити його на 1,5 години для вистоювання.

Приготувати начинку: горіхи перебрати, видалити перегородки, обсмажити на сухій сковороді протягом 3-5 хвилин, потім прокрутити через м'ясорубку і змішати з цукром. Білки збити до міцної піни, обережно змішати з горіховою пастою.

Тісто розділити на 4 частини, кожну розкачати в круг. Кожен круг нарізати на 8 трикутників (як піцу). На трикутники викласти начинку, розрівняти до середини, згорнути рулетиком. Таким чином зробити потрібну кількість рулетів.

Духовку розігріти до 200 ° С, деко змастити маргарином, викласти мутакі, змастити яєчним жовтком і запікати до золотистого кольору близько 10-15 хвилин. При подачі посипати цукровою пудрою. Мутакі готові. Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий