вторник, 1 мая 2012 г.

Бакинський плов із сухофруктами


Інгредієнти:
• 3 склянки довгого рису (басматі)
• 1 курка
• 2 великі цибулини
• 2 яйця
• 250 гр. топленого масла
• 500 гр. сухофруктів (курага, родзинки, чорнослив, інжир)
• 1 ст. л. насіння зіри
• 1 ст. л. Барбарису

Спосіб приготування:
Добре промиваємо рис і обсушуємо його. Кип'ятимо воду в кількості два літри і додаємо в неї сіль (2 ч.л.). Потім всипаємо в неї рис і варимо до невеликої м'якості. Тобто до 10 хвилин. Відкидаємо на друшляк. Казанок змащуємо топленим маслом. Збиваємо яйця і виливаємо туди.Шарами викладаємо рис. Кожен шар поливаємо топленим маслом (всього 150 г). Закриваємо кришкою і ставимо на зовсім крихітний вогонь на півгодини. Потім знімаємо з вогню і закутують у ковдру.
Тим часом промиваємо сухофрукти, просушуємо в рушник і обсмажуємо в топленому маслі (3 ст. Л.) Близько п'яти хвилин. Потім вливаємо туди півтори склянки окропу і тушкуємо до м'якості. Вогонь середній. Тушкуємо так, щоб залишилася фруктова підлива.
Курку нарізаємо шматками, присипаємо дрібно порізаною цибулею, і обсмажуємо в топленому маслі, що залишилося хвилин 40.
Подаємо так: викладаємо гіркою рис, зверху - шматки яєчної корки з дна казана, і обсмажену курку. В окремій ємності - сухофрукти з подлівой.Бакінскій плов з сухофруктами готов.Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий