воскресенье, 6 мая 2012 г.

Торт "Дамські пальчики"


Інгредієнти:

Тісто
1 стакан води;
250 грам вершкового масла;
1,5 склянки борошна;
щіпка солі;
4 яйця
Крем
0,5 склянки сметани
0,5 склянки цукру

Спосіб приготування:

1. Кип'ятимо воду, додаємо масло, чекаємо коли закипить, всипаємо борошно і сіль, замішуємо тісто, даємо йому охолонути і вводимо по одному яйця.
2. Тісто викладаємо в шприц або кондитерський мішок і робимо полосочки з тіста прямо на деко (змащувати не треба, масла багато).
3. Випікаємо в духовці при 180 градусів близько 20-25 хвилин, але духовку не відкривайте, а то впаде.
4. Готуємо крем: 0.5 літра сметани, будь жирності (кому як дозволяє фігура), 0.5 склянки цукру (хто любить послаще, пробуйте на смак). Я зробила трохи по-своєму: 300 грамів сметани 15% жирності та 250 грамів сиру «Маскарпоне», можна обійтися зовсім без сиру!!! Варіюйте кому як подобається, можна сільську сметану. Головне - її має бути багато, 0.5 літра або більше, дивіться самі, але чим жирніше сметанка, тим смачніше і сметана не повинна бути занадто рідка.
5. Тепер беремо форму, де будемо збирати наш тортик. Ємність вистилаю харчовою плівкою, на дно для прикраси викладаємо будь улюблені фрукти. Потім викладаємо половину суміші з заварнушек і крему, потім залишки фруктів, а потім другу частину суміші з крему і заварнушек.
6. Ставимо просочуватися 5:00 при кімнатній температурі і 2-3 години в холодильнику. При подачі на стіл перевернути на тарілку і прибрати плівку. Можна використовувати шоколад, сухофрукти, горіхи, будь-які фрукти і желе. Торт "Дамські пальчики" готовий. Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий