суббота, 5 мая 2012 г.

Картопля з грибами в вершках



Інгредієнти:

Близько 8 картоплин середнього розміру,
400 гр грибів (шампіньйони),
4 зубчики часнику,
невеликий пучок петрушки,
4-5 столових ложок рослинного або оливкового масла,
сіль і мелений чорний перець,
300 мл жирних вершків.

Спосіб приготування:

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Чистимо і моєму картоплю, потім нарізаємо тонкими скибочками (2-3 мм). Добре промиваємо картоплю від крохмалю і залишаємо стікати.
2. Тим часом нарізаємо гриби.
3. Розігріваємо масло в сковороді з товстим дном на середньому вогні. Викл-дивает картопля, перемішуємо дерев'яною ложкою, так щоб усі лом-тики були покриті маслом.Добавляем сіль, перець.
4. Продовжуємо перемішувати до тих пір, поки не побачимо, як скибочки кар-тофеля стають клейкими, т.к. картопля починає виділяти крохмаль. Одночасно розігріваємо сковороду для грибів, додаємо 1 ст.л. оли-вкового масла викладаємо гриби, солимо
5. Як тільки скибочки картоплі стають клейкими, додаємо часник і вливаємо вершки, рівно стільки, щоб покрити повністю скибочки картоплі, але не більше, просто смак буде менш жирний, але все так само насичений і вершковий.
6. Зменшуємо вогонь і готуємо картоплю ще близько п'яти хвилин, поки вершки не згущуватимуться небагато. Знімаємо з вогню готові гриби.
7. Дрібно нарізаємо петрушку. Знімаємо сковороду з картоплею з вогню і перевіряємо спеції на смак. У цей момент можна додати солі або перцю, якщо їх кількість здається недостатнім. Втручаємося в блюдо гриби і петрушку.
8. Переміщаємо всі разом у форму для випічки. Печемо в духовці 20 -30 хвилин. Картопля з грибами в вершках готова! Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий