воскресенье, 27 мая 2012 г.

Торт з маскарпоне і полуницею


Інгредієнти:
Для бісквіта:
3 яйця
150 г цукру
140 г борошна
крохмаль - 1 ст. ложка
цедра 1/4 лимона
ванільний цукор - 1 ст. ложка

Для крему:
500 г маскарпоне
4 яйця
80 г цукрової пудри
щіпка солі
1,5 ст.л. желатину

Для верху:
150-200 г полуниці
пакетик желе для торта (краще прозоре)

Спосіб приготування:
1. Готуємо тісто для бісквіта, за технологією, описаною тут. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин, в процесі дверцята духовки не відкриваємо. 2. Готовий бісквіт Остуджуємо на решітці, зрізаємо верх так, щоб вийшов корж товщиною близько 2-2,5 см. 3.Приступаємо до крему. Желатин заливаємо 4 ст.л. води, даємо набрякнути, потім на плиті доводимо до розчинення (не даємо закипіти!).Остуджуємо майже до кімнатної температури. 4. Яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки збиваємо до посветления з цукровою пудрою. Пару столових ложок маси змішуємо з желатином, потім додаємо цю суміш у велику миску з желково-цукрової сумішшю і добре перемішуємо. 5.Додаємо маскарпне кімнатної температури і розмішуємо до отримання гладкої однорідної маси. 6. Білки збиваємо з дрібкою солі в круту піну. 7. У два прийоми з'єднуємо білки і жовтково-сирну масу, дбайливо перемішуючи рухами знизу вгору. 8. Кладемо корж назад в чисту роз'ємну форму. Зверху виливаємо крем. 9. Ставимо в холодильник на годину, щоб крем схопився. 10. Полуницю нарізаємо скибочками і укладаємо поверх застиглого крему. 11. Готуємо желе з пакетика за відповідною інструкцією. Остуджуємо до кімнатної температури і заливаємо полуницю. Ставимо торт в холодильник на 4:00. 12. Акуратно проводимо тонким ножем уздовж бортика форми і знімаємо його. Торт з маскарпоне і полуницею готовий. Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий