среда, 30 мая 2012 г.

Катаеф - арабські млинці з заварним кремом



Інгредієнти (на 10-12 млинчиків):


борошно - 1 склянка
молоко - 1 стакан
вода - півсклянки
цукор - 1 ч. ложка
сухі дріжджі - 1/2 ч. ложки
розпушувач - 1/2 ч. ложки

Для крему:

молоко - 1 стакан
вершки будь-якої жирності - 1 стакан
крохмаль (краще кукурудзяний, але можна і картопляний) - 1/4 склянки
вода - для розведення крохмалю - приблизно 3 ст. ложки
білий хліб без кірки - 3-4 шматочка близько 1,5 см в товщину
цукор - 3 ст. ложки
мелені фісташки - для прикраси

І для справжніх гурманів:
рожева вода - 1/2 ст. ложки (необов'язково)
вода квітів апельсина (orange blossom water) - 1/2 ст. ложки (необов'язково)

Спосіб приготування:

1. Краще приготувати заварний крем заздалегідь - хоча б за кілька годин до випікання млинців, тому що він повинен бути охолодженим і застиглим. Змішайте молоко з вершками і цукром, додайте в нього дрібно покришений білий хліб і все прогрійте, безперервно помішуючи, щоб шматочки хліба повністю розійшлися.
2. Коли молочна суміш стане дуже гарячою (почне парити), влийте в неї тонкою цівкою розведений у воді крохмаль. Продовжуйте енергійно розмішувати молочну масу, прогрійте її до загустіння. Зніміть з вогню загуснув крем, перелийте його в окрему миску і дайте охолонути, щоб він став теплим. Поки крем остигає, періодично перемішуйте його, щоб він не покрився кіркою. Потім накрийте остиглий крем харчовою плівкою (на 2:00)
3. Тепер потрібно приготувати млинці. Для цього потрібно всипати в воду сухі дріжджі, цукор і залишити на 3-5 хв для насичення дріжджів вологою і їх перетворення в розчин. Потім потрібно все перемішати, щоб дріжджі і цукор повністю розчинилися. Далі потрібно додати молоко, борошно і розпушувач, все розмішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудок і залишити на 20 хв.
4. Випікайте млинці на антипригарній сковорідці тільки з одного боку. Млинець буде готовий, коли верхній шар повністю підсохне. При випіканні потрібно відрегулювати нагрів таким чином, щоб до моменту повного підсихання верхнього шару млинець став рум'яним, але не згорів знизу.
5. Готові млинці складаються незажаренной стороною всередину, а його краї потрібно зліпити до середини. Заповнити кремом за допомогою кондитерського шприца.
6. Зверху можна прикрасити млинці меленими фісташками і подавати до столу! Катаеф - арабські млинці з заварним кремом готові. Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий