среда, 16 мая 2012 г.

Картопляний гратен


Iнгредієнти:
- Картопля - 600-700 р.
- Вершки 10% - 400 мл.
- Будь сир (у мене Гауда) - 150 г.
- Сіль - за смаком

Спосіб приготування:


Все, що вам потрібно зробити, це начистити картоплю і нарізати монетками. Занадто тонко не треба, а приблизно міліметра 4-5 буде достатньо.
Вершки довести до кипіння, підсолити і відправити туди картоплю. Дати покипіти на дрібному вогні протягом 5 хвилин і зняти з вогню.
Сир натерти на крупній тертці.
В будь-яку жароміцну форму викласти пошарово, при необхідності досолити: шар картоплі, шар сиру (залиште жменю сиру для того, щоб потім присипати зверху). Вершки ж поки не чіпаємо. При цьому самим верхнім шаром повинна йти картопля.
Як тільки всі шари будуть викладені, залити все це сливками.Форму накрити фольгою і випікати протягом 15 хвилин при 180 градусах. Післяцього фольгу зняти, посипати зверху сиром, що залишився і допекти ще хвилин 10-15. Картопляний гратен готовий. Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий