четверг, 29 ноября 2012 г.

Плацінди-з сиром і зеленню з найтоншого тіста


Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно-3ст.
Масло вершкове-200гр.
Яйце-1шт.
Масло рослинне-3ст.л.
Оцет (6%) -2ст.л.
Сіль-щіпка
Для начинки:
Сир-500гр (9%)
Пучок кропу і зеленої цибулі
Яйця-2шт
Сіль за смаком

Спосіб приготування:
1 Масло з холодильника натерти на тертці.
2 У 200-грамовий стакан розбити яйце, додати рослинне масло і оцет.
3 Налити воду з холодильника до повної склянки.
4 Розмішати все до однорідної суміші.
5 Борошно розтерти руками з вершковим маслом до стану крихти і додати вміст склянки.
6 Замісити тісто, розділити його на 7 частей.Накрить плівкою і поставити на 1 годину в холодильник.
7 Приготувати начинку: до сиру додати дрібно нарізану зелень, яйця, сіль.
8 Всі добре перемішати.
9 Тепер почнемо формувати плацінди.Тесто краще не діставати все відразу з холодільніка.Берем по 1 шаріку.Стол посипати мукой.Делаем руками коржик.
10 Потім розгортаємо тісто качалкою від середини до країв в дуже тоненький корж (що просвічує). Якщо краї коржа будуть не рівні-нічого страшного, все перекриється під час ліплення.
11 На середину коржа викладаємо 2-3 столові ложки начинки, залишаючи вільні краї теста.Затем гострим ножем надрізаємо тісто на 6 сегментів.
13 Беремо два протилежних сегмента і по черзі закриваємо ними начинку від країв до центру.
14 Тепер наступні два протилежних сегмента.
15 І нарешті останні два сегмента.Ладошкой легенько притискаємо по колу всю плацінду, що б тісто сліпих.
16 Нагріваємо сковороду з рослинним маслом.Викладиваем плацінду швами вниз і смажимо на маленькому вогні приблизно 5 хвилин, потім перевертаємо на інший бік і теж обсмажуємо до приємного рум'яного цвета.Совет: сковороду краще нагрівати на такому ж полум'я на якому будемо пекти плацінди. Плацінди-з сиром і зеленню з найтоншого тіста готові. Приємного вам апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий