воскресенье, 11 ноября 2012 г.

Долма


Iнгредієнти:

     м'ясо баранини 0,5 кг.;
     рис 1 склянка;
     сіль за смаком;
     ріпчаста цибуля 2 шт.;
     чорний мелений перець за смаком;
     свіжа петрушка за смаком;
     кріп за смаком;
     базилік за смаком,
     виноградне листя.




Спосіб приготування:

Готується фарш з м'яса баранини.
У фарш додаємо, попередньо залитий окропом на 5-7 хвилин рис, туди ж сіль, перець, дрібно порізану цибулю, порубана зелень (все за смаком).
Свіжі виноградне листя обдаємо окропом, консервовані - немає.
На кожен виноградний лист кладемо невелика кількість готового фаршу,
загортаємо як звичайні голубці, складаємо в кастрюлю.Заліваем бульйоном, щоб трохи накрити всі "голубці", і на невеликому вогні готуємо двадцять хвилин.
В оригіналі подається з сюзьмой (щось середнє між сметаною і сиром), але за відсутності годиться звичайна сметана. Долма готова. Смачного!


Комментариев нет:

Отправить комментарий