четверг, 15 ноября 2012 г.

Шоколадний торт з вишневою прошарком і масляно-заварним кремом на сметані



Нам знадобиться:
Деко, пергаментний папір для випічки
Стакан - 240 мл (у кого немає вагів)

Інгредієнти:
Для коржа:
320 г борошна (2 склянки + 1/3 ст.)
4 яйця
240 г цукру (1 склянка + 2 ст.л. з гіркою)
200 мл молока теплого
6 ст.л. з невеликими гірками какао-порошку
200 г сл. масла (маргарину)
2 ч.ложки розчин. кава (порошок)
2 ч.ложки розпушувача
0,5 ч.ложки харчової соди
0,5 ч.ложки солі
2 ч.ложки ванільного цукру

Інгредієнти:
Для крему:
Сметана 20% і вище - 300 г
Цукор - 3-4 ст.л.
Борошно - 2 ст.л.
Яйце - 1 шт.
Вершкове масло - 200 г. кімнатної температури

Спосіб приготування:

Приготування коржа.
Розігріти духовку до 200 градусов.Растопіть сл. масло (маргарин) і остудити. Збити яйця і цукор до світлої, білої пени.В теплому молоці розчинити каву. Добре змішати всі сухі інгредієнти (попередньо просіяні). З'єднати цукрово-яєчну суміш, розтоплене масло, молоко з кавою. Все добре перемішати. Поступово всипати сухі інгредієнти і ретельно все змішати. Тісто виходить за консистенцією як густа сметана.Протівень (розмір 30 * 34 см) застелити пергаментним папером. Дно паперу змазати раст. маслом.Виліть тісто, рівномірно розрівняти по формі лопаткой.Випекать при 200 градусів, приблизно 20-30 хвилин. Час випічки і температуру коректуйте за своєю духовке.Проверіть готовність дерев'яною паличкою - вона повинна виходити сухою. Перепекать такий корж не слід. Поки корж остигає, готуємо крем.
Крем:
Змішати цукор, борошно, сметану, яйце. Варити масу на водяній бані, постійно заважаючи, до загустенія.После охолодження повинна вийти густа маса. Окремо збити сл.масло, по ложці ввести охолоджену заварну масу, продовжуючи збивати.
Збірка торта. Остиглий корж розрізаємо навпіл, кожну половину розрізаємо по горизонталі, підрівнюємо краю. У нас вийшло чотири коржа. Промазуємо коржі вишневою прошарком і кремом, прикрашаємо за своїм смаком і фантазії.

Приготування глазурі. Пропорції довільні (залежить від потрібної кількості глазурі). У маленькій каструльці підігріти вершки (в мене 22%) зі сл. маслом, поламати туди шоколад (у мене гіркий). Зняти з вогню, добре перемішати до гладкості маси.
Трохи охолодити (глазур ще загусне). Викласти в кульочок з пергаментного паперу і малювати ...
Примітка:
Вишня, зварена з желфіксом (желфікс - желирующее речовина)
або вишня, подваренная з крохмалем (цукор за смаком)
або вишневий джем, варення. Шоколадний торт з вишневим прошарком і масляно-заварним кремом на сметані готовий. Смачного !

Комментариев нет:

Отправить комментарий