воскресенье, 18 ноября 2012 г.

Смачні дріжджові булочки з ванільним, заварним кремом


Інгредієнти:

тісто:
молоко тепле! 250 мл.
яйце 1 шт.
цукор 2 ст.л.
сіль 1 щіпка
дріжджі сухі 11 гр.
масло раст. 6 ст.л.
борошно 500 гр. приблизно

крем:
яйце 1 шт.
цукор 100 гр.
ванільний цукор 1 ч.л.
борошно 1,5 ст.л. з горочкой
молоко 250 мл.

Спосіб приготування:

Крем:
Яйце розтерти з цукром. Додати борошно, перемішати. Влити молоко і поставити на маленький вогонь. Постійно заважати віночком, щоб не було грудочок і крем не підгорів. Тримати на вогні до закипання, але не кип'ятити. Приблизно хвилин 7-8.Крем загусне. Поставити охолоджуватися.
Тісто:
У молоко додати яйце, сіль, цукор, збити. Додати дріжджі, масло.перемешать і додати борошно порційно. Замісити м'яке тісто. Поставити в тепле місце до збільшення в об'ємі. Поки крем остигає, тісто встигне піднятися.
Коли тісто підніметься, розділити його на грудочки (у мене вийшло 13 шт.) Кожну грудочку розкачати завтовшки 0,5 см. в овал. Відступити від верхнього краю 3 см. і викласти 2 чайні ложки крему. Закрити крем верхньою частиною тіста і добре скріпити краю, що залишився тісто знизу нарізати смужками не доходячи до краю, накрити верхню частину булочки і згорнути.

Викласти на деко і поставити випікатися при температурі 220 градусів приблизно 20-25 хвилин. В залежності від духовки. Смачні дріжджові булочки з ванільним, заварним кремом готові. Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий