пятница, 8 февраля 2013 г.

Лазанья для тих, що худнуть



Інгредієнти:

фарш курячий -600 грам (краще самостійно з грудки);
печериці свіжі - 400 грам;
перець болгарський -150 грам;
помідори черрі - 200 грам (можна взяти звичайні);
сметана (10-15%) - 250 грам;
кефір знежирений - 400 грам;
цибуля ріпчаста -100 грам;
сир твердий - 40 грам;
листи для лазаньї (виробник Barilla, Італія) - 9шт.
Зелень петрушки і кінзи



Спосіб приготування:

Для початку підготуємо начинку.
Для цього обсмажуємо м'ясний фарш до стану напівготовності. Окремо обсмажуємо цибулю, гриби і болгарський перець до стану напівготовності. З'єднуємо разом підготовлений фарш з овочами, даємо охолонути. Тепер приготуємо соус для лазаньї. Соус, який приготуємо ми, буде позбавлений цих недоліків. Для приготування полегшеного соусу для лазаньї змішайте сметану, кефір, дрібно порізану зелень, додайте сіль, мелений перець, спеції (хмелі-сунелі, коріандр, орегано).
Соус для лазаньї готовий. Тепер приступаємо до складання страви. На дно форми для лазаньї викладаємо готові листи лазаньї. У моєму випадку достатньо 3 листа. Компанія Barilla випускає листи лазаньї, які не потрібно попередньо відварювати, що здорово спрощує рецепт і час приготування. Якщо ви не зможете знайти готові листи для лазаньї, їх можна приготувати самостійно. Для цього візьміть 3 склянки борошна і поступово додайте 1 склянку холодної води, потім 2 яйця, 1 столову ложку рослинної олії і сіль за смаком. Тісто ретельно вимішуємо і залишаємо на 1 годину в холодильнику. Після цього тісто розгортаємо в тонкі пластини (2 мм), ріжемо на широкі смуги і підсушуємо. Перед укладанням у форму такі «домашні листи» потрібно відварити у великій кількості води до напівготовності (мінути2). На листи лазаньї викладаємо фарш з овочами, помідори і проливаємо перший шар підготовленим соусом. Операцію повторюємо 3 рази. Останній шар листами лазаньї не закриваємо, а посипаємо тертим на дрібній тертці сиром. Відправляємо блюдо в духовку і запікаємо 30 хвилин при температурі 220 градусів. Лазанья для тих, що худнуть готова. Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий