пятница, 28 декабря 2012 г.

Хек в томаті з овочами і оливками


Інгредієнти:

- 6-8 невеликих тушок хека (очищених від голови, плавників і нутрощів)
- 1 велика морква
- 1 велика цибулина
- 5-6 консервованих томатів
- 100 гр зелених консервованих оливок
- 3 скибочки лимона
- Рослинна олія
- Сіль, білий мелений перець, спеції для риби - на смак

Спосіб приготування:

Підготовлену рибу (можна взяти філе минтая, тріски)
посолити, додати спеції для риби (за бажанням), білий мелений перець і залишити на 10 хвилин.
Цибулю нарізати півкільцями, моркву тонкими кружками або
соломкою.
З консервованих томатів зняти шкірку, розрізати на 4
частини.
З оливок злити сік, залишивши 1 ст.л. соку для тушкованих овочів.
Скибочки лимона розрізати навпіл.
Обсмажити цибулю з морквою на олії до напівготовності, додати томати і тушкувати овочі ще 2-3 хвилини. В кінці додати оливки і 1 ст.л. соку.Посолити за смаком. Перемішати.
Форму для запікання з бортиками змастити олією.
Викласти рибу, чергуючи зі скибочками лимона, зверху викласти тушковані овочі з оливками.
Відправити рибу з овочами в духовку ~ на 30-35 хвилин при температурі 200 градусів.
Якщо використовуєте філе риби, то час запікання скоротіть хвилин на 10. Хек в томаті з овочами і оливками готовий.
Готову страву прикрасити зеленню. Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий