Інгредієнти:
На 4 порції:
12 бульб картоплі
750 мл овочевого бульйону
2 лаврових листа
Кілька гвоздик і горошин чорного перцю
Сіль, мелений чорний перець
200 г сиру
250 г дрібного ріпчастої цибулі
По 1 стручку червоного, жовтого і зеленого солодкого перцю
2 ст. ложки оливкової олії
2 зубчики часнику
Гілочки зелені
Спосіб приготування:
Нагріти духовку до 200 град. С. Картоплю очистити, вимити, розрізати кожен бульба навпіл і надрізати його у вигляді віяла. Викласти в глибоке деко, залити 500 мл бульйону, додати лавровий лист, гвоздику, перець горошком, посолити, поперчити за смаком, поставити в духовку на 30 хвилин, потім посипати тертим сиром і запікати при температурі 220 гр. С. до утворення апетитної рум'яної скоринки. Ріпчасту цибулю очистити і розрізати кожну цибулину на 4 частини, стручки солодкого перцю вимити і розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням, нарізати невеликими шматочками.
Розігріти в сковороді оливкову олію і злегка обсмажити овочі. Часник очистити, дрібно нарізати, додати в овочі і злегка підрум'янити. Влити бульйон, що залишився, довести до кипіння і варити на маленькому вогні близько 8 хвилин, посолити і поперчити. Викласти разом з запеченою картоплею на тарілки і прикрасити зеленню. Запечена картопля з сиром готовий. Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий