четверг, 11 октября 2012 г.

Торт "Чорний ліс"



Інгредієнти:
Шоколадний бісквіт:
- 3 яйця
- 1 жовток
- 125 г цукру
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- 25 г какао
- 25 г кукурудзяного крохмалю
- 75 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- Щіпка солі
- 30 г розтопленого вершкового масла


Сироп:
- 100 мл води
- 75 г цукру
- 30 мл кіршвассера
Вишнева начинка:
- 300 г свіжої або свіжомороженої вишні
- 100 г цукру
- 3 ст.л. води
- 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю
Крем "шантильї":
- 500 мл вершків 33-35%
~ 1 ст.л. цукрової пудри

Прикраса:
- Шоколадна стружка
- Какао
- Збиті вершки
- Свіжа або коктейльна вишня

Спосіб приготування:

1) Бісквіт: духовку розігріти до 180 ° С. Форму діаметром 18-20 см змастити маслом, застелити папером для випічки. Яйця і жовток збити з цукром на водяній бані протягом 3-5 хвилин. Потім зняти з водяної бані і продовжувати збивати ще 3 хвилини. Додати ванільний екстракт. В окрему миску просіяти какао, борошно, розпушувач, сіль і крохмаль, і поступово ввести в яєчну масу. В кінці тонкою цівкою влити розтоплене холодну вершкове масло і знову акуратно перемішати.
2) Викласти тісто у форму, розрівняти поверхню і випікати протягом ~ 30 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Готовий бісквіт остудити на решітці.
3) Сироп: цукор і воду довести до кипіння - цукор повинен повністю розчинитися. Зняти з вогню, повністю остудити. Потім додати кіршвассер.
4) Вишнева начинка: вишню і цукор змішати, поставити на вогонь. Довести до кипіння і прокип'ятити протягом 3 хвилин, помішуючи. Крохмаль розвести в 3 ст.л. холодної води і тонкою цівкою влити в вишневу масу. Як тільки маса загусне, відразу зняти з вогню і повністю остудити.
5) Крем "шантильї": вершки збити до стійких піків з цукровою пудрою. І викласти в кондитерський мішок.
6) Складання: бісквіт розрізати уздовж на три частини. Нижній корж укласти в кільце для торта. Просочити сиропом. За допомогою кондитерського мішка, по колу викласти шар вершків. Далі ложкою викласти вишневу начинку. Потім знову шар вершків і знову вишневу начинку. І так далі до кінця, просуваючись до центру коржа.
7) Зверху покласти наступний корж, просочити його, і повторити вищеописаний процес. Накрити третім коржем. Просочити його сиропом. У такому вигляді прибрати торт в холодильник на кілька годин.
8) Прикраса: кільце видалити. Боки і верх торта щедро змастити рештою збитими вершками, а потім прикрасити шоколадною стружкою.Посипати какао. У центр торт відсадити невелика кулька зі збитих вершків, прикрасити свіжою або коктейльної вишнею. Торт "Чорний ліс" готовий. Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий