суббота, 29 июня 2013 г.

Капуста тушкована з буряком


Розігріваємо сотейник, наливаємо рослинну олію. Морква і буряк чистимо, тремо на крупній тертці і тушкуємо хвилин десять.

Білокачанну капусту тонко шаткуємо і викладаємо в сотейник. Овочі перемішуємо і, періодично помішуючи, тушкуємо до напівготовності.

Потім додаємо приправи, солимо за смаком. Ми додаємо гарам-масалу і асафетиду. Асафетида в даному випадку покращує засвоюваність капусти.



Видавлюємо в чашку 2 столові ложки соку лимона, додаємо цукор і розмішуємо, поки цукор не розчиниться. Сік лимона додаємо до тушкованої капусти і ще раз перемішуємо. Сік лимона зробить колір буряка більш яскравим.

Коли овочі стануть м'якими, знімаємо з плити, посипаємо рубаною зеленню петрушки і подаємо до столу. Тушкована капуста з буряком - це і відмінне самостійне блюдо, і смачний гарнір.

Інгредієнти для приготування тушкованої капусти:

Капуста білокачанна - 1 кг.;
Буряк - 1 шт. середня;
Морква - 3 шт.;
Сіль за смаком;
Цукор - 1 ст.ложка;
Сік лимона - 2 ст.ложки;
Рослинна олія - ​​4-5 ст.ложки;
Свіжа петрушка;
Приправи Асафетида і Гарам-масала - по 1 ч.ложке.

Комментариев нет:

Отправить комментарий