суббота, 29 июня 2013 г.

Фаршироване авокадо запечене в духовці


Беремо великі дозрілі авокадо, миємо, розрізаємо вздовж на дві половинки і виймаємо кісточки. За допомогою чайної ложки акуратно, щоб не пошкодити стінки, виймаємо з авокадо м'якоть. Залишаємо по краях м'якоть товщиною приблизно по 0,5 см. У стиглого авокадо м'якоть світло-салатового, жовтого кольору, м'якоть м'яка, масляниста і легко виймається. Ріжемо м'якоть авокадо невеликими скибочками, додаємо сік лимона або лайма і перемішуємо. Лимонний сік не дасть авокадо потемніти.

Помідор і солодкий перець ріжемо середніми кубиками. Дрібно рубаємо зелень, я брала буквально по 2-3 гілочки кінзи, кропу і петрушки.



Розігріваємо сковорідку, наливаємо оливкову олію і на невеликому вогні тушкуємо помідор, перець і м'якоть авокадо близько 5 хвилин. Потім солимо за смаком, додаємо неповну чайну ложку набору спецій «Гарам масала» і, помішуючи, тушкуємо овочі з авокадо ще 5-7 хвилин.

«Човники» з авокадо фаршируємо з гіркою приготованою начинкою і запікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 10 хвилин.

Фаршироване авокадо запечене в духовці готово. Авокадо подавайте до столу гарячим. Фаршироване авокадо зручніше їсти ложкою, так ви зможете з'їсти всю м'якоть.

Суміш спецій «гарам масала» надає страві незвичайний аромат і зігріваючий смак. На гінді «гарам» означає «теплий», а «масала» - «суміш спецій». Спеції, які входять до складу гарам Масалов дійсно зігрівають, тому не замінні в холодну пору року, особливо тим, хто схильний до простудних захворювань і переохолодження.

Інгредієнти:

Авокадо - 2 шт. (Великих і дозрілих);
Солодкий болгарський перець - 1 шт.;
Помідор - 1шт.;
Сік лимона або лайма - 1 ч. ложку;
Кінза, петрушка і кріп;
Оливкова олія - ​​4 ст.л.;
Набір спецій «гарам масала» (кумін, коріандр, гвоздика, кардамон, перець, кориця);
Сіль за смаком

Комментариев нет:

Отправить комментарий