понедельник, 4 июня 2012 г.

Пряниковий торт (без випічки)



Інгредієнти:
Пряники шоколад. - 500 г
Сметана - 500 г
Цукрова пудра - 100 г
Банан - 2 шт
Волоські горіхи

Спосіб приготування:
1. Пряники розрізати вздовж навпіл, банани нарізати кружками, сметану змішати з цукровою пудрою, горіхи покришити не дуже дрібно. Миску вистелити харчовою плівкою, щоб краю звисали.
2. Скибочки пряника занурювати в сметану і укладати на дно миски, прогалини заповнювати уламками пряника.
3. Наступним шаром викласти банан, на нього знову шар пряників, далі знову шар бананів, посипати горіхами.
4. Останнім викласти шар пряників. Шарів може бути більше, залежно від розмірів форми та кількості інгредієнтів. Можна використовувати інші фрукти. Горіхів можна класти більше, на кожен шар або не класти зовсім (за смаком).
5. Вологість торта регулюється кількістю сметани: хочете сухіше - умочуйте скибочки пряника негусто. Якщо пряник густо вкритий сметаною торт вийде ніжний, майже як «тірамісу» по консистенції.
6. Є ще інший метод викладення: пряники порізати не уздовж, а поперек на четвертинки, висипати їх все в сметану і перемішати, викладати в миску або відразу гіркою на блюдо, пересипаючи бананами і горіхами. А якщо банани замінити ананасами вийде дуже схоже на торт «Панчо».
7. Витримати в холодильнику на ніч, перевернути на тарілку, зняти плівку. Прикрасити тертим шоколадом, какао або як вам підкаже фантазія.Пряниковий торт (без випічки) готовий. Приємного апетиту!

Комментариев нет:

Отправить комментарий