Беремо великі дозрілі авокадо, миємо, розрізаємо вздовж на дві половинки і виймаємо кісточки. За допомогою чайної ложки акуратно, щоб не пошкодити стінки, виймаємо з авокадо м'якоть. Залишаємо по краях м'якоть товщиною приблизно по 0,5 см. У стиглого авокадо м'якоть світло-салатового, жовтого кольору, м'якоть м'яка, масляниста і легко виймається. Ріжемо м'якоть авокадо невеликими скибочками, додаємо сік лимона або лайма і перемішуємо. Лимонний сік не дасть авокадо потемніти.
Помідор і солодкий перець ріжемо середніми кубиками. Дрібно рубаємо зелень, я брала буквально по 2-3 гілочки кінзи, кропу і петрушки.