вторник, 28 августа 2012 г.

Курка в Тажіні з грушами


Як відомо, солодкі фрукти дуже здорово поєднуються з м'ясом, і дане блюдо використовує цю прекрасну особливість. Курка виходить шалено ароматною і соковитою, однак для приготування цієї страви необхідний тажин - тільки цей посуд здатна так утримувати всі запахи і смакові якості інгредієнтів. Курка в Тажіні з грушами - досить складне, але одне з найулюбленіших страв з курки.

Інгредієнти:
Курка - 1
Цибулина - 2
Палички кориці - 2
Пучок свіжого коріандру - 1
Імбир свеженатертий - 1 Чайна ложка
Оливкова олія - ​​50 мілілітрів
Сіль, перець - за смаком
Вершкове масло - 50 Грам
Груша - 4
Цукор - 4 Ст. л
Кунжут - 2 Чайна ложка



Рецепт "Курка в Тажіні з грушами":
Дрібно нарізаємо цибулю, імбир натираємо на дрібній тертці. Курку обробляв, на порційні шматки.
Обсмажуємо цибулю в рослинній олії до золотистого.
Потім додаємо до цибулі шматочки курки і обсмажуємо до утворення скоринки.
Коли скоринка утворюється - додаємо сіль, перець, пучок коріандру, дві палички кориці, і заливаємо все це справа водою. Накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 45-50 хвилин.
Тим часом займаємося грушами. Нарізаємо їх на такі шматочки, як на фото.
У сковороду наливаємо трішки води, додаємо цукор і нагріваємо до тих пір, поки цукор не розчиниться.
Додаємо в сковороду груші і на повільному вогні карамелізуем їх - хвилин 15.
Коли курка буде готова - додаємо до неї груші.
Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин на повільному вогні.
На сухій сковороді обсмажуємо кунжутне насіння.
Посипаємо кунжутом наша страва, знімаємо його з вогню і негайно подаємо. Курка в Тажіні з грушами готова.

Комментариев нет:

Отправить комментарий